Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

16 december 2022

Welke dagcrème past het beste bij jou?

Een goede dagcrème vormt de basis voor een mooie en gezonde huid. Er zijn veel verschillende soorten crèmes voor diverse huidtypes. Maar welke dagcrème is nu eigenlijk geschikt voor welk type huid? The Make Up Spot legt het uit!

Vette huid

Als je een vette huid hebt kun je het beste kiezen voor een olievrije dagcrème. Een vette huid is erg glimmend door een sterke talgproductie. Te veel talg zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken. Hierdoor ontstaan ook puistjes en mee-eters. Gebruik bijvoorbeeld de Cosrx Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion! Deze is olie-vrij.

Droge huid

Als je last hebt van een droge huid gebruik je het beste een dagcrème die extra hydraterend is. Een droge huid voelt trekkerig aan en ontstaat door een tekort aan vet. De talgklieren zijn niet actief genoeg waardoor je een droge en vochtarme huid krijgt. Tip: de Embryolisse Lait-Crème Concentré is perfect voor een droge huid. Deze levert alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie die de droge huid nodig heeft.

Gemengde huid

Met een gemengde huid heb je zowel droge als vette zones. De T-zone ( voorhoofd, neus en kin) is het vettige gedeelte van de huid. Op deze plekken komen ook vaker grove poriën voor. Je kunt het beste een dagcrème gebruiken die helpt met het reguleren van de talgproductie en die zorgt voor een matte huid. 

Normale huid

Lucky you! Je hebt een normale huid. Hiervoor kun je het beste een dagcrème gebruiken die het vochtniveau op peil houdt. Met een hydraterende dagcrème bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralingen. 

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt is het belangrijk om producten te gebruiken met een milde formule en die speciaal zijn gemaakt voor de gevoelige huid. Een gevoelige huid gaat vaak schilferen en droogt snel uit, je huid heeft dan ook een zachte aanpak nodig. 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking