Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

10 maart 2023

Contouren als een pro: de beste contour tips

Met contouren leg je de nadruk op bepaalde delen van je gezicht, zoals je jukbeenderen en je kaaklijn. Je kunt bijvoorbeeld ook je neus smaller laten lijken en je kaak optisch scherper maken door lichte en donkere kleuren te gebruiken. Het kan ontzettend veel verschil maken in je gezicht.

De juiste kleur

De eerste belangrijke stap is het kiezen van de juiste kleur voor jouw huid. Gebruik een kleur die ongeveer twee tot drie tinten donkerder is dan je basis. Voor de lichtere kleur, waarmee je gaat highlighten, kun je het beste een kleur gebruiken die twee tinten lichter is dan je basis. Zo leg je onder andere de nadruk op je jukbeenderen, kaaklijn en neus.

Begin met de donkere kleur

Bij het contouren kun je het beste beginnen met de donkerste kleur. De donkere kleur breng je aan onder je jukbeenderen, langs de brug van je neus en je kaaklijn. Je brengt contour aan op je neus om hem smaller te maken, je jukbeenderen om daar de nadruk op te leggen en je kaaklijn om hem scherper te maken. Als je je voorhoofd optisch kleiner wil laten lijken, kun je de contour net onder je het randje van je voorhoofd aanbrengen.

Highlighter

Naast de contour kun je natuurlijk ook altijd een laagje highlighter aanbrengen. Hierdoor krijgt je gezicht wat meer glans en vorm.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »