Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

16 december 2022

Wat is niacinamide en wat doet dit voor je huid?

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord: niacinamide. Maar wat is niacinamide precies? Wat doet het met je huid? En waarom wordt het vaak gebruikt in gezichtsverzorging? In dit artikel lees je er alles over!

Vitamine B3

Vitamine B3 is een wateroplosbare vitamine die een sleutelpositie heeft in het produceren van een belangrijk co-enzym: NAD (nicotinamide adenine dicucleotide). Dit enzym speelt mee met stofwisselingsprocessen. Niacinamide (oftewel nicotinamide) wordt in de geneeskunde gebruikt als een middel tegen verschillende huidziekten. Het zorgt namelijk voor het produceren van vrije vetzuren, waardoor de huid wordt verdikt. Zo verliest de huid minder vocht en droogt het minder snel uit.

Waar wordt het voor gebruikt?

Niacinamide wordt in de cosmetica onder andere in gezichtswater (het lijkt ook op een serum) gebruikt. Het helpt tegen rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast helpt het ideaal bij een acné-gevoelige huid. Het herstelt de huid en versterkt de huidbarrière, waardoor deze minder vocht verliest. Het herstelt ook de elasticiteit in de huid, waardoor het er strakker uit komt te zien. De kans op fijne lijntjes neemt hiermee ook af. Als je over het algemeen een vrij rode huid hebt kan niacinamide goed helpen om dit tegen te gaan. Door de verdikking van de huidbarrière is de huid minder snel geïrriteerd. Om die redenen wordt niacinamide verwerkt in bijvoorbeeld reinigingswater of gezichtscrème.

 
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking