Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

16 december 2022

Wat doet glycolzuur met de huid?

Je hebt dit ingrediënt vast wel eens voorbij zien komen bij je favoriete skincare merk: glycolzuur. Je zult je misschien afvragen wat glycolzuur is en wat het met de huid doetWij gaan het je uitleggen!

Glycolzuur

Glycolzuur is een organisch zuur en valt onder de alpha-hydroxy zuren. Glycolzuur wordt gehaald uit bijvoorbeeld rietsuiker en heeft kleine moleculen waardoor het gemakkelijk in de huid dringt.

Wat glycolzuur doet met de huid?

Afhankelijk van het percentage glycolzuur, de pH-waarde van de huid en de applicatieduur dringt het zuur tot in een bepaalde diepte van de bovenste huidlaag. Deze laag bestaat uit dode huidcellen die de huid een grauwe uitstraling geeft.
Glycolzuur verbreekt de verbindingen tussen de dode huidcellen. Je huid gaat dan tijdelijk schilferen waardoor de dode huidlaag dunner wordt. Een glycolzuurpeeling met een laag percentage werkt exfoliërend en ontstekingsremmend.

Wat is het resultaat na gebruik?

Na een periode van vervelling komt er een zachte en egalere huid tevoorschijn. De oneffenheden zijn  van de huid afgestoten door middel van vervellen en schilferen.

Het resultaat? Minder vlekjes, puistjes en de huid voelt minder droog. Ook worden de huidverzorgingsproducten beter opgenomen en bij gebruik van glycolzuurpeelings met een hoog percentage kan de huid ook licht verstevigd worden. Met het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten naast de glycolzuurpeelings kun je gaan voor een optimaal resultaat.

Is glycolzuur geschikt voor iedere huid?

Glycolzuurpeelings zijn het meest geschikt voor mensen met een lichtere huid. Een donkere huid is namelijk gevoeliger voor deze intensievere behandelingen waardoor er vlekken  kunnen ontstaan. Ook zijn er medicijnen die niet mogen worden gecombineerd met glycolzuurpeelings. Het is verstandig eerst een testbehandeling te ondergaan om te kijken hoe de huid reageert. Houd er rekening mee dat na het gebruik van een peeling de huid gevoelig is voor zonverbranding. Gebruik daarom een zonnebrandcreme met  SPF 50 om de huid goed te beschermen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking