Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

2 december 2022

Wat doet een peeling met je huid?

Je hebt er vast eens van gehoord: een peeling voor het gezicht. Maar wat is een peeling eigenlijk? En wat doet dit precies voor je huid? In dit blogartikel legt The Make Up Spot het uit!

Wat is een peeling?

Een peeling is een intensieve exfoliatie met een hoge concentratie van zuren, bijvoorbeeld salicylzuur of fruitzuur. Hierdoor weken de dode huidcellen makkelijker los van de huid. Een peeling zorgt ervoor dat onzuiverheden, zoals acne, mee-eters of littekens worden verminderd. Verder bevat het hogere concentraties zuren dan een exfoliant.

Wat doet een peeling met je huid?

Er zijn verschillende soorten peelings met ieder zijn eigen werking. Elke peeling bevat andere zuren, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of hyaluronzuur. Elk zuur wordt gebruikt voor een ander specifiek huidprobleem. Hyaluronzuur wordt gebruikt om de vochtarme huid een boost te geven en te verstevigen. Salicylzuur is goed voor de onzuivere huid, deze verwijderd vetten waardoor het verstopte poriën voorkomt. Glycolzuur werkt tot slot goed tegen rimpels en fijne lijntjes.

De vloeistof van de peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de huid er dof uitziet, maar ook stug aanvoelt. Een peeling stimuleert de celdeling waardoor nieuwe cellen zichtbaar worden, hierdoor wordt je huid egaler en zal het er stralender uitzien!

Omdat peelings hoge concentraties zuren bevatten, is het het beste om dit niet meer dan twee keer per week te gebruiken. Bij vaker gebruik kan het huidirritaties veroorzaken.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking