Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

2 december 2022

Uitgedroogde liquid lipstick weer tot leven!

Paniek! Je liquid lipstick is aan het uitdrogen, maar je wil er nog geen afscheid van nemen. Gelukkig is daar een oplossing voor. In dit blog lees je alles over het tot leven brengen van je uitgedroogde liquid lipsticks.

Het uitdrogen van liquid lipsticks wordt veroorzaakt door de ingrediënten die er in zitten. Er wordt namelijk vaak niet voldoende olie gebruikt, waardoor ze sneller uitdrogen dan normale lipsticks. Volg de onderstaande tips om je liquid lipstick weer werkend te maken.

  1. Warm water
    Een handige tip is om je lipstick 10 à 15 minuten in een bak met warm water te leggen. Hierdoor warmt de liquid lipstick op en wordt hij weer vloeibaar. Zorg er natuurlijk wel voor dat hij goed is dichtgedraaid, er mag namelijk geen water bijkomen want dan kun je de lipstick direct weggooien.
  2. Aloë vera
    Als je geen tijd hebt om 15 minuten te wachten, kun je ook een paar druppels aloë vera gel in het tubetje doen. Beweeg de applicator vervolgens goed door de tube, zodat het gel overal zit. Na 5 minuten kun je hem weer gebruiken en zul je merken dat je lippen helemaal zacht zijn. Lippenbalsem vóór gebruik van de liquid lipstick is niet meer nodig.
  3. Olie
    Ook kokos-, haar-, gezichts- óf wonderolie helpt goed bij opgedroogde liquid lipsticks. Deze verschillende oliën hebben eigenlijk dezelfde werking als aloë vera: ze revitaliseren de liquid lipstick. In tegenstelling tot aloë vera, moet je bij de (kokos-)olie ongeveer 2 uur wachten voordat je het weer kan gebruiken.
  4. Inglot Duraline
    Voor dit probleem is er een speciaal product op de markt gebracht, namelijk de Inglot Duraline. Dit werkt onder andere voor poederproducten en/of oogschaduws. Als je bijvoorbeeld wilt dat je oogschaduw intenser wordt, dan kun je er een paar druppeltjes toevoegen. Ook voor uitgedroogde liquid lipsticks werkt dit product ideaal. Doe er een paar druppeltjes bij, even goed schudden en hij is weer te gebruiken!

Tip

Heb je een normale gebroken of uitgedroogde lippenstift in een draaitube? Dan kun je het stukje dat afgebroken is onder de vlam van bijvoorbeeld een aansteker houden. Wanneer deze een beetje vloeibaar begint te worden druk je hem zachtjes terug op het resterende stukje lipstick in de holster. Als je ziet dat alles goed recht zit draai je hem helemaal terug en leg je hem een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend is hij weer back to normal.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking