Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

16 december 2022

Huidverzorgingstips voor de herfst

De herfst staat weer voor de deur, dus dat betekent ook dat het kouder gaat worden. Je huid heeft in deze koude tijd wat extra bescherming nodig en wij hebben daarom voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat jouw huid het deze herfst helemaal aan kan!

Scrubben

Scrubben is erg belangrijk, omdat je huid er in de koudere maanden doffer en grauwer uit komt te zien. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen van je lichaam, probeer daarom deze herfst 2 à 3 keer per week te scrubben voor een lekkere zachte huid. Smeer je na het scrubben wel goed in met bodycrème en als je het gezicht scrubt, gebruik dan daarna je dag- of nachtcrème voor bescherming en het behouden van je zachte huid.

Rode plekken, eczeem en schrale plekken

Het is natuurlijk niet fijn om rode plekken, eczeem of schrale plekken te hebben op je huid. Deze plekken worden erger zodra het kouder wordt. Het is dus heel belangrijk dat je deze plekken extra goed verzorgd. Bij eczeem kun je het beste gebruik maken van een crème die daar speciaal voor gemaakt is. Zorg dat je voor deze plekken een crème gebruikt zonder parfum en kleurstoffen, op deze manier zul je geen last krijgen van irritaties op de huid.

Kouder douchen

In koudere periodes verlangen we allemaal naar de lekkere warme kachel en douche. Echter heeft je huid daar veel onder te lijden en zorgt te veel warmte dat er vocht uit je lichaam wordt onttrokken met als gevolg een droge huid. Iets wat je natuurlijk niet wil hebben in de koude maanden.

Ga daarom koeler en korter douchen, op die manier wordt er minder vocht uit je lijf onttrokken. Je hoeft niet perse koud te douchen, al is dit wel goed voor je bloedsomloop. Na het douchen is het erg belangrijk je huid in te smeren. Doe dit wanneer je huid nog vochtig is. Voelt je huid in de avond nog wat droog aan? Smeer deze dan in met een voedende crème of een klein beetje vaseline.

Droge lippen

Dit heb je vast af en toe wel eens, maar in de koudere maanden krijg je er waarschijnlijk vaker last van. Wat heel fijn is voor de lippen zijn lipscrubs. Je hebt ze in verschillende soorten en smaken. Kies er een die jij fijn vindt. Gebruik na het scrubben van je lippen een lippenbalsem. Ga je weg van huis? Neem een lippenbalsem mee in je tas of als je veel met de auto gaat leg er één in de auto. Zodra je droge lippen hebt kun je ze verzorgen met je favoriete lippenbalsem. Happy lips!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »