Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

30 januari 2023

Het verschil tussen wallen en donkere kringen. Zo werk je ze weg

We love summer. Niet alleen vanwege zon, zee, strand, maar ook omdat je de zonnebril lekker de hele dag ongegeneerd op kunt houden. Valt het niemand op dat je all summer long praktisch make-up loos door het leven gaat, want veel te warm, en ook die bags onder je ogen zijn meteen gecamoufleerd, mits de zonnebril een flink formaat heeft. Wil je liever weten hoe het zit met die wallen en/of donkere kringen en hoe je ze kunt aanpakken? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wallen of kringen?
“OMG, ik heb echt 100 lagen concealer op, die wallen van mij zijn echt niet normaal”. Een zinnetje dat je misschien wel dagelijks hoort, omdat we bijna allemaal chronisch moe lijken te zijn. Maar zijn het nu echt wallen of donkere kringen? Wallen zijn heel kort door de bocht eigenlijk een soort kussentjes (klinkt heel schattig, maar dat zijn ze niet grrr...) met vet- of vochtophopingen onder de ogen. Helaas is het in het geval van wallen ook vaak een erfelijk verhaal (thanks mam & dad...) Donkere kringen zijn eigenlijk bloedvaatjes die door je huid heen schijnen waardoor er een beetje een blauw/paarse waas ontstaat. Als je moe en/of gestresst bent houdt het vetweefsel onder de ogen meer vocht vast waardoor de huid bleker wordt en bloedvaatjes nog meer door de huid heen schijnen, waardoor je die charmante kringen krijgt.

Treat them
Dingen die zeker niet meewerken aan het ontstaan en de in standhouding van wallen en donkere kringen zijn te weinig slaap, stress, roken, alcohol, slecht eten en (huid)veroudering. Wanneer je over de eerste zaken niet heel veel controle hebt zijn er gelukkig zijn er meer dan genoeg fijne producten die het tere gebied onder de ogen wat extra liefde geven!

Hide them!
Wanneer je genen je hebben opgezadeld met wallen zit er niet anders op dan een goede, dekkende concealer aan te schaffen. Bij donkere kringen kun je het beste aan de slag gaan met concealer met een kleurtje, zogenaamde correctors. En, weet je het nog? Geel neutraliseert paars/blauwe donkere kringen, dus daar kun je er het beste meteen een paar van je winkelmandje in klikken!

Some short tips
Dan nog een aantal korte tips om er morgenochtend weer nét even wat frisser en minder opgezwollen en donker uit te zien:


Water drinken
Als je voldoende water drinkt wordt het vocht, inclusief het vocht onder je ogen, sneller afgevoerd. Geef nog maar een glas!

Masseren
Iedereen die ook maar een beetje bekend is laat tegenwoordig een gezichts bindweefselmassage doen, maar jij doet het gewoon lekker zelf! Pak een beetje olie of wat ijs en masseer het gebied rondom de ogen door met je ringvinger door steeds drie seconden een beetje druk te geven op de wallen. Werk van binnen naar buiten en schuif steeds een stukje op.

Slapen
Ja, we koppen ‘m toch maar in: zorg dat je voldoende slaapt. Dus vanavond even een uurtje eerder onder de wol en je zult jezelf morgenochtend dankbaar zijn!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »