Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

16 december 2022

7 Make-up tips voor een vette huid

O nee, je hebt een afspraakje en je huid begint enorm te glimmen. Iets wat niemand wil. Je hebt dan last van een vette huid. Wij hebben voor jou 7 tips die er voor zorgen dat make-up ook met een vette huid mooi blijft zitten.

TIP1: De verzorging van je gezicht

Naast producten in je make-up routine veranderen is het ook belangrijk je gezicht te verzorgen met producten die bestemd zijn voor de vette huid. Denk bijvoorbeeld aan een dagcrème en make-up reiniger voor de vette huid. Ga voor producten die geen olie bevatten. Producten met olie er in zorgen ervoor, dat je huid alleen nog maar vetter wordt.

TIP 2: Primer aanbrengen

Na het reinigen en verzorgen van je huid kun je het beste een primer gebruiken voordat je aan je make-up routine begint. De primer zorgt er namelijk voor dat je make-up langer op zijn plek blijft zitten. Zorg er wel voor dat je een primer gebruikt die geschikt is voor een vette huid.

TIP 3: Olievrije foundations

Een foundation gebruiken zonder olie blijft bij mensen met een vette huid langer zitten. Omdat er geen oliën in zitten verdwijnt de foundation minder snel van je gezicht en ga je ook minder snel glimmen.

TIP 4: Matterende poeder

Gebruik na je foundation een matterende poeder zodat alles langer op zijn plek blijft zitten. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken en je hebt ze in verschillende kleuren. Kies een kleur die bij je past en een manier die voor jou werkt. Soms kan een matterende poeder je huid lichter laten lijken. Gebruik om dit te compenseren wat bronzer.

TIP 5: Poeder blush gebruiken

Gebruik qua blush geen liquid of blush stick. Op een vette huid blijven poeder blushes langer zitten. Zorg voor een mooie kleur die bij je past. Zo past bij een lichte huid een lichte kleur roze, bij een medium getinte huid perzik kleurige blushes en bij een donkere huid passen fellere blushes beter.

TIP 6: Af en toe een masker

Een vette huid kan af en toe wel een masker gebruiken. Probeer eens 2 dagen in de week een kleimasker te gebruiken. Een kleimasker absorbeert namelijk het overtollige vet en kalmeert je huid. 

TIP 7: Tissues

Zorg voor een pakje met tissues in je tas. Zodra je huid richting het einde van de dag weer begint te glimmen kun je met een tissue voorzichtig de vettigheid weg deppen. Zo ziet je huid en make-up er minder glimmend uit. Diverse merken verkopen speciale tissues, ook wel blotting papers genoemd, maar een gewone tissue doet het net zo goed.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking