Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken
0
0
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 20:00u. besteld? Morgen in huis!
Exclusieve merken

2 december 2022

Welke toner bij welk huidtype?

Iedereen heeft een ander type huid, hierdoor is het lastig om de juiste skincare en make-up producten voor jouw huid te bepalen. Toners worden, net als gezichtscrème, gebruikt op verschillende huidtypen. Je moet dus goed opletten welke toner jouw type huid nodig heeft. Gelukkig lees je dat hier!

Wat is een toner?

Een toner is simpel gezegd een mildere variant van een cleanser. Het reinigt het gezicht en maakt het grondig schoon. Toners bevatten ingrediënten die de huid hydrateren, kalmeren en herstellen. Daarnaast zorgen toners ervoor dat skincare producten als gezichtscrème en moisturizers beter door de huid worden opgenomen. Ten slotte versterken toners de huidbarrière, waardoor de huid minder snel uitdroogt.

Voor de droge huid

Als je vooral een droge huid hebt, is het belangrijk dat je één keer per dag een toner of cleanser gebruikt. Het beste is als dit bijvoorbeeld een melk-achtig product is. Een skincare product op oliebasis doet ook wonderen.

Voor de gemengde huid

Met een gemengde huid is over het algemeen weinig mis, behalve dat de T-Zone wat vetter is en je misschien wat vaker last hebt van puistjes. Het is dan ook het beste om op die verschillende zones in te spelen. Je kunt dan bijvoorbeeld een toner gebruiken voor de T-Zone en een crème voor op de droge delen van je gezicht. 

Voor de vette huid

Heb je een vette huid? Dan is het belangrijk deze twee keer per dag te reinigen. Daarnaast werkt het goed om je gezicht 2-3 keer per week te scrubben, zo weet je dat de huid grondig wordt schoongemaakt en de overgebleven vuile deeltjes echt weg zijn. Een olie werkt niet goed op een vette huid, dit maakt het probleem namelijk nog erger. Je kunt daarom het beste een product op waterbasis gebruiken. Het kan ook helpen om toners of moisturizers aan te brengen als de huid nog vochtig is, zo wordt het sneller opgenomen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »