Zo verzorg je je huid na het zonnen

Helaas hebben we in Nederland niet altijd evenveel zonnige dagen, maar áls de zon er eenmaal is dan kunnen we er heerlijk van genieten. Of je dat nu doet in de achtertuin, op het strand of op het terras, het is altijd belangrijk om je goed in te smeren! Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je je huid na het zonnen ook goed verzorgd! 

Verkoeling

Je huid is na die warme zon wel toe aan wat verkoeling. Probeer na een dag zonnen een lauwe douche te nemen zodat je lichaam geen schok krijgt na de warmte. Ook kun je andere producten gebruiken zoals aftersun om je lichaam mee te verkoelen na het zonnen. 

After sun

Wat is aftersun nu precies? Aftersun is een crème of gel die na het zonnen verkoeling geeft aan je huid. Kies niet voor een al te vette aftersun, want vet houdt warmte juist vast. Kies dan ook bij voorkeur voor een aftersun op waterbasis. Fijn is dat de meeste aftersun producten alöe vera bevatten, dat een erg goede werking heeft voor de huid. 

Lotion

Na het zonnen kun je ook gebruik maken van een lekkere lotion om je lichaam mee te verkoelen en te verzorgen. Kies dan wel voor een lotion op waterbasis, deze zorgt ervoor dat de houd gehydrateerd blijft. Als je een vettere lotion kiest kan dit juist de warmte vasthouden waardoor je het warm blijft houden. 

Ondanks deze handige tips moet je je natuurlijk vóór het zonnen niet vergeten in te smeren zodat je je huid beschermt voordat je deze blootstelt aan de zon. 

Dit zijn de favoriete zonbeschermingsproducten van The Make Up Spot:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *