Zo blijft je make-up flightproof

Een lange vlucht met als eindbestemming iets waar je ondertussen al maanden naar uitkijkt. Vakantie! Yes! De één wil lekker in een comfy outfit het vliegtuig binnen stappen, de ander gaat all the way glam. Hoe mooi of subtiel je met jouw look ook het vliegtuig instapte, het lijkt bijna altijd alsof er niets meer van over is wanneer je er weer uitkomt. Hoe dan ook, met deze tips weet jij hoe je je make-up mooi kan houden na al die uren met je hoofd leunen (en kwijlen) op je arm.

De vakantietintels zitten er zeker al wel, nu alleen de weg ernaartoe nog! Soms is dat maar een uur of drie, maar wij gaan het even hebben over die loooong flights van een uur of 18. Niet alleen is het smudgerisico groter, ook de luchtconditie kan wat met je make-up doen. Zoveel mogelijk voorkomen dus! En nee, je hoeft hiervoor niet je gezicht te caken.

Stay hydrated

Gehydrateerd blijven, dat is áltijd belangrijk. Of je nou in het vliegtuig zit of vertoefd op het land. Maar vooral voor de huid is dat belangrijk. In het vliegtuig heb je namelijk te maken met airconditioning, hierdoor de huid nogal wat vocht verliezen. Drink daarom veel water en smeer je goed in met een (gezichts)crème die de vochtbalans goed op peil houdt. Meer weten over wat water drinken met je lichaam en huid doet? Lees dan even dit artikel.

Skincare is the base

Voordat je het vliegtuig instapt, is het goed om van tevoren even het lichaam en het gezicht een goede pampering session te geven. Een maskertje hier en daar, het lichaam exfoliëren en vervolgens insmeren met een rijke bodycrème én vergeet niet een verzorgende lippenbalsem. Ook als je voldoende drinkt, wil het niet altijd zeggen dat de buitenste laag van de huid evengoed gehydrateerd is en kan jouw huid wel wat hulp gebruiken van buitenaf. Hoe mooi je make-up ook kan zitten, een goede huidverzorging blijft nog steeds de basis.

Don’t cake

Tuurlijk, een subtiele laag make-up kan wel. Maar als je dan toch zo lang in het vliegtuig zit, kun je je net zo goed opmaken zodra je bijna op je eindbestemming bent. Een dikke  laag make-up op je gezicht is namelijk niet zo fijn als je zo lang in het vliegtuig zit.

Travelsized goodies bij The Make Up Spot

Pixi Rose Body Travel Kit

Pixi Rose Body Travel Kit € 23,00

Dit setje is ideaal om mee te nemen op reis: de Pixi Rose Body Travel Kit bevat producten uit de Pixi Rose collectie bestaande uit een voedende bodywash, een lichaamsscrub op basis van rozenblaadjes en een luxe voedende balsem voor het lichaam die de huid intensief voedt en hydrateert.

Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream Travel Size 59ml

Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream Travel Size 59ml – € 22,50

Deze supermultifunctionele huidcrème/balsam is te gebruiken als dag- en nachtcrème, lippenbalsem, nagelriemcrème, bodylotion en hand- en voetcrème. Het hydrateert de huid intens en bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Lekker makkelijk voor als je niet rond wilt lopen met full-packed handbagage!

Living Proof No Frizz Nourishing Oil

Living Proof No Frizz Nourishing Oil – € 16,50

Droog haar? De Living Proof No Frizz Nourishing Oil verzorgt, hydrateert, verzacht en maakt het haar glad. Dus geen pluizend, droog of stug haar zodra je uit het vliegtuig stapt.

Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist

Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist – € 37,95

Deze gezichtsmist is net wat meer dan een alleen een verfrissing. Net zoals je zonbescherming heel belangrijk is, is deze spray ook onmisbaar. De Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist is rijk aan vitaminen en antioxidanten en hydrateert, voedt en beschermt de huid tegen onder anderen de schadelijke invloeden van blauw licht (lees ook: blauw licht). Deze spray voorziet jouw huid van belangrijke vitamines gedurende de dag. Deze facemist komt in een travelsize fles van 100 ml.

Inglot Refreshing Face Mist – Dry to Normal Skin

Inglot Refreshing Face Mist – Dry to Normal Skin – € 12,99

Als je toch nog te maken krijgt met een droge en trekkerige huid, dan is de Inglot Refreshing Face Mist – Dry to Normal Skin jouw redding. Deze mist met heerlijke bloemengeur komt in een handige sprayflacon van 50 ml en bevat allerlei bestanddelen die de huid voeden. Én, ga je naar een warm land? Dan is dit ook nog eens de perfecte verfrissing.

Milani Keep It Smooth Luxe Lip Treatment


Milani Keep It Smooth Luxe Lip Treatment – € 13,49

Als je toch zo lang in het vliegtuig zit, kan je net zo goed voor een extra verzorgende liptreatment gaan. De Milani Keep It Smooth Luxe Lip Treatment hydrateert de lippen intens door de 6 ultrahydraterende oliën: kokosnootolie, olijfolie, amandelolie, macadamiaolie, jojobaolie en arganolie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *