Wat doe je tegen gespleten punten?

Iedereen ontkomt er niet aan; dode of gespleten punten. Geloof me; je bent echt niet de enige! Oud, jong, kort of lang haar, het maakt niet uit. Langer haar heeft hier vaak iets sneller last van. Dat komt omdat lang haar langs kleding schuurt. Maar natuurlijk zijn er een aantal tips om je haar er zo gezond mogelijk uit te laten zien en gespleten punten iets langer uit te stellen!

Waar komen gespleten punten eigenlijk vandaan?

Ik ga je in een notendop vertellen waaruit de opbouw van het haar bestaat. Een haar is te verdelen in 3 lagen. De buitenste laag van een haar bestaat uit haarschubben, de middelste laag bestaat uit schors en de binnenste laag bestaat uit merg.

Door gewoon je dagelijkse dingen te doen beschadig je onbewust het haar. Bijvoorbeeld alleen al door je haar los te dragen, zorg ervoor dat je haar constant ergens langs schuurt. Fohnen, krullen of stijlen helpt natuurlijk ook niet bepaald een handje mee! De buitenste laag, de schubben, gaan slijten en is daardoor niet meer in staat om de vezellaag (schors) te beschermen. Het schors gaat alle kanten op staan omdat het zijn ‘jasje’ kwijt is. Gevolg; gespleten haarpunten!

Wat kun je eraan doen?

Helemaal voorkomen kan helaas niet. Wel kun je proberen om beter met je haar om te gaan.

Kammen onder de douche

Wanneer je een conditioner in je haar doet, kun je dit moment meteen gebruiken om met een grove kam door het haar te gaan! Je verdeelt het product optimaal en ontklit meteen. Laat het na het afdrogen met de handdoek je haar natuurlijk opdrogen.

Kapper

Regelmatig een bezoek aan de kapper doet wonderen. Het wegknippen van gespleten punten ziet er nou eenmaal veel verzorgder uit!

Juiste reiniging

Kies voor een herstellende shampoo en conditioner waar keratine in zit. De buitenste en middelste laag bestaan voor een groot deel uit keratine. Zodra het haar beschadigd is, zitten er letterlijk gaten in de haarschubben. Voedt je het haar met keratine dan worden deze gaatjes weer aangevuld.

Minder styling

Probeer het haar zo min mogelijk te stylen met een föhn of tang. Hitte is een grote boosdoener. Steek je haar eens vaker op! Hierdoor hoef je geen hitte te gebruiken en kun je wasbeurten overslaan!

[showocproducts id=4872,4918]

Bron afbeeling 1
Bron afbeelding 2

One Response

 1. Marissa schreef:

  Even een toevoeging op afbeelding 1..
  1. Merg
  2. Vezellaag
  3. Schubbenlaag

  Dit zijn de Echte 3 lagen van het haar 😉
  Xx maris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *