Voorkom volgend jaar je beauty zomer blunders!

De zomer is natuurlijk een super fijne tijd! Heerlijk zwemmen en zonnen. Dit heeft natuurlijk wel een behoorlijke impact op ons huidje en haar. De zon en het water geven de nodige beauty zomer blunders. Nou ja, niet echt blunders maar gewoon ‘kwaaltjes’ die we liever niet meer willen. Nooit meer uitgelopen mascara, bikinistrepen of verkleurd haar. Dat zou ideaal zijn! Hier alvast een paar tips voor volgend jaar!

Voorkomen is beter dan genezen

Iets wat echt de zomer zou kunnen verpesten is verbranding. Werk voordat je op vakantie gaat letterlijk naar de zon toe. Laat je huid vast wennen en start een maandje van te voren met een wekelijkse zonnekuur. Vooral voor echte lichte huidjes is dit een aanrader. Oke, de zonnebank is niet heel erg gezond voor de huid. Ik raad het absoluut niet aan  maar die vier keer voordat je op vakantie gaat, kan wonderen doen. Daarnaast is smeren heel belangrijk. Het is heel verleidelijk om met een olie in de zon te bakken maar daar krijg je spijt van! Vooral op latere leeftijd! Smeer dus altijd een factor die echt bij jouw huidtype past en herhaal dit elk 1.5 uur. Om verbranding te voorkomen kun je ook het beste de zon tussen 12.00 en 15.00 vermijden. Ga dan lekker onder de parasol lunchen en een boekje lezen.

Strepen

Bikinistrepen zijn niet zo fraai. De dunne bandjes van je bikini zorgen voor deze afdruk. Neem verschillende soorten bikini’s mee en wissel hiermee af! Bandeaubikini’s zijn wat mij betreft echt ideaal. Nooit meer zichtbare strepen als je weer normale kleding draagt. Enne.. het is toch ook mooier om egaal bruin te zijn?

Bye bye panda!

Helemaal zonder make-up zwemmen is het meest ideaal natuurlijk. De meeste vrouwen gaan toch altijd nog wel voor een mascara voor een mooiere oogopslag. Kies dan voor een waterproof variant. Niets is minder flatteus als zwarte donkere kringen! Helemaal top: verwen jezelf in de zomer met een setje valse wimpers. Scheelt enorm veel tijd en gedoe en het staat ook nog eens prachtig!

Stro

De zon, zee en strand drogen ons haar uit. Niet voor niets kleurt je haar iets lichter en voelt het droger aan in de zomer. Tegenwoordig zijn er ook zonnebrandproducten voor het haar. Speciale zomershampoos en conditioners. Zelfs handige sprays voor in je tas om overdag je haar te beschermen. Neem daarnaast altijd een goed voedende en herstellende masker mee. Ik doe soms ‘s ochtends mijn haar helemaal insmeren met haarolie en draai een knotje in mijn haar. Op vakantie bij het zwembad merkt niemand dit omdat het lijkt alsof je nat haar hebt. Kopje onder kan die dag een keertje niet. ‘s Avonds spoel je het eruit en zacht glanzend haar is verzekerd!

Geel of groen

Grote kans dat blond haar een gele of groene gloed krijgt door de zon en het chloor. Neem een flesje zilvershampoo mee voor als je haar geel uitslaat. Laat het tijdens het wassen een kwartiertje intrekken en je blonde lokken zijn weer terug! Is je haar groenig geworden? Laat ketchup even intrekken en het groene is weer geneutraliseerd!

Bron foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *