Sunday morning routine

Zondag is voor mij de absolute ontspan- en verwendag! Ik doe dan altijd de dingen waar ik doordeweeks geen tijd voor heb en verbied ik mijzelf ook bijna helemaal niets! Sowieso plan ik in ieder geval de ochtend speciaal daarvoor helemaal vrij. Heerlijk! In dit artikel ga ik jullie alles vertellen over mijn sunday morning routine! Lekker uitslapen, eten, uren lang tutten..

Oké, echt die hard uitslapen kan ik niet. Voor mij is rond half 10 opstaan aan de late kant. Ik ben niet dat type die tot halverwege de middag in bed kan blijven liggen. Zonde van de dag vind ik dat, maar meteen aankleden hoeft voor mij dan weer niet. Ik vind het heerlijk om op dit soort dagen lekker rond te wandelen in mijn pyjama. Dus zodra ik opsta, trek ik mijn mega fluffy badjas en pantoffels in de vorm van konijntjes (haha!) aan om vervolgens eerst met een lekker kopje thee op de bank te ploffen.

Het ontbijtmoment is voor mij een quality time moment. Alle andere dagen behalve de zondag is het voor mij en mijn vriend niet mogelijk om samen te ontbijten. Daarom vind ik het altijd leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Van zelfgemaakte pancakes, croissantjes en scrambled eggs tot versgeperste sapjes. Niets is voor mij te gek en bedenk ik elke week iets lekkers.

 

Ik wilde het eigenlijk niet over beauty hebben, maar toch is dat een groot onderdeel van mijn zondag. Jezelf opfrissen hoort er nou eenmaal bij en doe ik daarnaast voor mij de noodzakelijke beauty dingen. Echt ontspannen doe ik onder de douche. Heel uitgebreid was ik mijn haar en laat ik de shampoo goed intrekken. Tegelijkertijd scrub ik mijn huid en mijn gezicht om alle dode huidcellen te verwijderen. Na het uitspoelen is het tijd voor een goed voedende haarmasker. Deze laat ik altijd een paar minuten zitten en ga ik ondertussen mijn lichaam extra goed scheren.

Föhnen sla ik deze keer over en laat mijn haar aan de lucht drogen. Vanuit de badkamer loop ik altijd regelrecht naar mijn beautykamer. Ja, ik heb een kamer waar ik al mijn beautyproducten bewaar en waar mijn kaptafel staat! Daar staan ook al mijn maskertjes en crèmes voor mijn gezicht. Ik kies een masker waar ik op dat moment zin in heb en ga ondertussen een beetje rommelen. Ik ruim alle make-upjes netjes op die ik in de loop van de week heb gebruikt maar uit luiigheid niet heb teruggezet, haha! Ook kijk ik altijd in mijn la waar ik alle make-upproducten bewaar die ik voor mijn blog of YouTube kanaal heb ontvangen. Ik kies dan bewust dingen die ik nog nooit eerder heb gebruikt om meteen uit te testen. Heerlijk vind ik dat! Lekker tutten en make-up looks bedenken met nieuwe producten.

Dan is het uiteindelijk tijd om mij fatsoenlijk aan te kleden als ik de deur uit moet. Zo niet, dan trek ik het liefst een onesie of een schone pyjama aan en breng ik daarmee de rest van de zondag door!

Wat is jouw zondag ritueel? Daar ben ik erg benieuwd naar!

Bron foto2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *