How to: zelfbruiner aanbrengen

YES, we zijn helemaal happy want de zomer is dit jaar al vroeg aangebroken en we hebben al heerlijk van het zonnetje kunnen genieten! Ziet jouw huid er nog uit alsof het hartje winter is of word je helaas alleen maar vuurrood in plaats van bruin? No worries, gelukkig is er een redder in nood: zelfbruiner! Nu kunnen we goed begrijpen dat je daar een beetje huiverig voor kunt zijn en daarom we gaan je stap voor stap vertellen hoe je zelfbruiner kunt aanbrengen zonder eruit te komen te zien als een oempa loempa. Komt-ie!

STAP 1 – NEEM DE TIJD
Het klinkt misschien overbodig, maar zorg ervoor dat je rustig de tijd neemt als je jezelf gaat voorzien van een laagje zelfbruiner. Je zult de eerste niet zijn die zichzelf tussen het avondeten en de sportschool door even in rap tempo insmeert met een fles zelfbruiner, maar dat loopt 9 van de 10 keer verkeerd af. Jup, haastige spoed…

STAP 2 – REINIGEN & ONTHAREN
Voor je daadwerkelijk aan de slag gaat met zelfbruiner is het aan te raden eerst lekker even onder de douche te springen en de huid goed te reinigen. Als je naast je lichaam ook je gezicht een lekker bruin kleurtje wilt geven, is het belangrijk alle make-up goed te verwijderen zodat er geen vlekken ontstaan. Als je toch onder de douche staat kun je ook meteen je lichaam (vooral de benen) ontharen, zodat je een mooi egale basis hebt. Doe dit wel minimal 24 uur van tevoren, zodat de huid tijd heeft om bij te komen en niet rood en geïrriteerd is.

STAP 3 – SCRUBBEN
Dan een heel belangrijke stap: scrubben. Met scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor het resultaat van de zelfbruiner mooi egaal wordt en je bruine kleurtje langer en beter blijft zitten.

STAP 3 – KIES JE IDEALE ZELFBRUINER
Ook behoorlijk essentieel: het kiezen van jouw ideale zelfbruiningsproduct. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten op de markt (doekjes, mousse, lotion, spray) en het is aan jou uit te zoeken wat jij het fijnste vindt. Bedenk ook goed hoe lang je plezier wilt hebben van je bruine kleurtje: is het alleen voor een avondje uit of voor meerdere dagen zodat je er tijdens je vakantie een beetje voorgebruind bijloopt.

Bijna nóg belangrijker is de te kiezen kleur: we hebben allemaal meteen het beeld van knaloranje hoofden en lichamen op ons netvlies en dat wil je natuurlijk voorkomen. Voor de lichte huidjes is er vaak een light/medium versie en een versie die wat donkerder van kleur is. Onthoud ook vooral: ga liever voor te licht en te weinig dan voor te donker en teveel; je kunt altijd bijsmeren maar kleur eraf halen is wat lastiger.


STAP 4 – ZELFBRUINER AANBRENGEN
Om te voorkomen dat je aan het einde van de rit met oranje handpalmen door het leven moet is het wel handig (latex) handschoentjes te dragen. Nog beter: een zogenaamde tanning mitt gebruiken en daarmee het product aanbrengen. Met een dergelijke handschoen zijn én je handen schoon én breng je het product mooi egaal en gelijkmatig aan. Als je geen handschoenen wilt gebruiken moet je wel zorgen dat je je handen (en vergeet ook je nagels niet!) meteen na het aanbrengen grondig wast.

Dan komt nu het moment suprême: het aanbrengen van de zelfbruiner. Zorg dat je dit doet met lange halen en ronddraaiende begingen en begin bij je voeten en werk van daaruit omhoog. Cruciale punten zijn meestal de plekken die snel wat droger zijn en waar je vaak niet heel bruin wordt (oksels, knieholten, voeten, ellebogen en handen). Zorg ervoor dat je op deze plekken minder zelfbruiner aanbrengt en alles goed uitsmeert. Ook de polsen en binnenkant van de armen worden niet snel bruin, dus wees ook hier wat zuiniger met het aanbrengen. Tenzij je enorm lenig en een soort slangenmens bent kun je misschien je boyfriend, huisgenoot of BFF vragen je rug te voorzien van een laagje zelfbruiner.


STAP 5 – WACHTEN
Na het aanbrengen van zelfbruiner moet je echt even minimaal 15 minuten wachten met je aan te kleden (vandaar ook het advies voldoende tijd te nemen) zodat deze helemaal ingetrokken is. Ga ook niet meteen sporten of zwemmen, wacht daar minimaal 8 uur mee. Het is alles bij elkaar genomen het meest handig als je ‘s avonds de badkamer induikt voor een selftanning sessie en vervolgens lekker je pyjama aanschiet en je bruine kleurtje ‘s nachts het werk laat doen.

Happy tanning! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *