Blush maakt het verschil

Een look zonder blush, ik kan me het haast niet voorstellen. Niets maakt mijn look meer levendig dan een kleurtje op mijn wangen!

Zeker omdat mijn huid van zichzelf niet bepaald een blozende tint heeft, is blush een essentieel product om mijn gezicht van wat kleur te voorzien.

kwast 1)

Onmisbaar vind ik een goede blush brush om het product mee aan te brengen. Idealiter is deze brush zo groot als de appeltjes van je wangen. Zeker niet groter, want dan verspreid je het product over een veel te groot oppervlak en dit heeft een averechts effect. Eentje die ik graag gebruik is de Blush Brush van Real Techniques. Deze heeft een taps toelopende punt waarmee je heel precies de appeltjes van je wangen kunt aanstippen.

kwast 2

Sowieso zou ik altijd een kwast met een ronde bovenkant verkiezen boven eentje met een platte bovenkant om blush mee aan te brengen. Platte kwasten brengen de blush in een veel te ronde circel op je gezicht aan en dit is een stuk moeilijker uit te blenden. Ga dus altijd voor een kwast die of schuin,  rond, of wat meer taps toelopend is. Ook vind ik het belangrijk dat de haartjes zacht zijn omdat dit het mooist vervaagt en je hier de kleur goed mee kunt opbouwen.

kwast

Er zijn verschillende plekken rondom je wangen waar je de blush kunt aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om de blush echt op de appeltjes van je wangen aan te brengen, maar ik kies ervoor om de blush ook altijd iets te laten uitlopen naar mijn jukbeenderen zodat deze meteen een beetje definitie krijgen. Er is niet echt een bepaalde regel die stelt dat je blush per se op een bepaalde plek op je wangen moet aanbrengen. Het is ook een kwestie van een beetje spelen, een beetje kijken hoe jouw wangen het mooist tot zijn recht komen met een kleurtje.

blushes

Ik laat je nu het verschil zien tussen enkele blushtinten:

coral

Op deze foto draag ik ‘Coral’ van Sleek, deze neigt een beetje naar roodbruin en zorgt ook meteen voor meer definitie en contrast in mijn gezicht.

pink blush

Op deze foto draagt ik de LA Girl Velvet Blush stick in ‘Velours’, deze zorgt echt voor frisheid in mijn gezicht omdat deze meer naar roze neigt.

Milani

Hier draag ik Milani in ‘Dolce Pink’. Deze bevat prachtige shimmers die een touch of glamour aan je look geven.

Tot slot nog een tip: breng de blush ‘light-handed’ aan. Hiermee bedoel ik dat je elke keer een kleine hoeveelheid op de kwast neemt en dit op subtiele wijze aanbrengt. Blend het goed en druk niet te hard.

The sky is the limit met het uitzoeken van kleuren blush. Er is werkelijk voor iedereen een kleurtje bij. Zeker op Themakeupspot is het assortiment bijzonder groot.

Genoemde producten (wanneer je erop klikt vind je de producten meteen bij Themakeupspot):

Real Techniques Blush Brush
Sleek blush in Coral
LA Girl Velvet Blush stick in Velours
Milani Blush in Dolce Pink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *