5 handige tips om beschadigd haar te herstellen

Als je vaak gebruik maakt van hitteaparaten zoals een föhn of krultang of je haar vaak verft kan je haar flink beschadigd raken. Dit kan natuurlijk met de juiste verzorging weer hersteld worden, wij geven je 5 handige tips waardoor jouw beschadigde haar weer de oude wordt! 

1.Was je haar niet te vaak

Je haar te vaak wassen is niet goed voor je haar. Juist door het vaak te wassen gaat de gezondheid van je haar achteruit. Probeer het hooguit twee keer per week te wassen om je haar gezond te houden. Tussen de wasbeurten door kun je droogshampoo gebruiken zodat het er niet vet uitziet. Ook kun je je haar in een leuke staart of vlecht doen waardoor het minder snel vet wordt. 

2.Nat haar

Als je nat haar hebt wil je het zo snel mogelijk droog maken, maar met een handdoek kun je je haar ook snel beschadigen. Probeer je natte haar daarom met de handdoek zachtjes droog te deppen en niet te wrijven. 

3.Regelmatig naar de kapper

Door regelmatig je gespleten punten bij te laten werken bij de kapper zal je haar sneller gezonder worden. Je haar ziet er gelijk ook een stuk gezonder uit zonder die gespleten punten. 

4.Heat protection spray

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar als je dagelijks gebruik maakt van een stijltang, krultang of föhn is dit product een must! Een zogenaamde heat protection spray zorgt ervoor dat je haar een beschermlaagje krijgt tegen de hitte waardoor het minder snel beschadigd. Ook als je haar al beschadigd is, is het handig om deze spray aan te schaffen zodat je het niet nóg erger maakt. 

5.Gebruik producten voor beschadigd haar

Er zijn ook veel producten te koop voor beschadigd haar en dit is nu net wat jouw haar nodig heeft. Zo zijn er shampoos en conditioners speciaal gemaakt voor beschadigd haar, maar ook kun je maskers kopen voor beschadigd haar die je haar supergoed verzorgen. Is je haar echt flink beschadigd en toe aan een boost, gebruik het masker dan zeker drie keer per week. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *