5 dingen die je make-up sneller doen bederven

Helaas gaat make-up niet oneindig lang mee. Toch heeft denk ik een groot deel onder ons nog jaren oude make-up in de la liggen. STOP! Dat kan echt niet! Make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Mocht je willen weten hoe lang je iet kunt bewaren? Al eerder heb ik daarover geschreven. Dat artikel kun je hier vinden. Vandaag deel ik een paar gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat je make-up sneller bederft. Hier komen ze:

Blazen

Het teveel aan poeder op je kwast wegblazen. Als je blaast komt er vocht uit je mond wat uiteindelijk op je kwast terecht komt. Ik zeg niet dat iedere mond vies is, maar in dat vocht zitten ook bacteriën. Binnen de kortste keren zitten deze bacteriën in je poeder omdat je de kwast daar steeds in dompelt.

Warm

Probeer je make-up altijd op een donkere en koele plaats te bewaren. Warmte trekt schimmels en bacteriën aan. Het is dus niet verstandig deze in de badkamer te bewaren of vlakbij een warmtebron. Make-up die bijvoorbeeld aan maanden in je tas zitten, kun je maar beter weggooien. Je tas heeft vast wel eens een paar keer in de zon gelegen of dicht bij de verwarming gestaan.

Uitlenen

Ook al is het je beste vriendin, leen nooit je mascara of lippenstift uit. Mascara’s en lippenstiften zijn namelijk de grootste boosdoeners en bederven het snelst!

Met je vingers

Je handen raken de hele dag van alles aan. Ga je met ongewassen vingers in een potje crème, heb je deze in principe al besmet. Probeer dus make-up zoveel mogelijk met kwasten aan te brengen en haal het product uit het potje met een schoon spateltje of lepel.

Kwasten

Oké, kwasten gebruiken kan beter zijn mits deze goed schoon zijn! Was ze regelmatig. Met regelmatig bedoel ik elke week! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *