3 manieren om je wenkbrauwen bij te tekenen

Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor de uitdrukking op je gezicht. Het soort wenkbrauwproduct dat je gebruikt, speelt hierin ook een grote rol. Ieder product heeft namelijk een ander eindresultaat! Vandaag vertel ik je de verschillen tussen een wenkbrauwpotlood, poeder en gel!

Ik trap af met het welbekende wenkbrauwpotloodje! Een goed voorbeeld hiervan is de Wet ‘n Wild Color Icon Brow Pencil. De structuur is vaak net wat stugger dan een lippotlood. Het voordeel van een potlood is dat je perfect haartjes kunt nabootsen door tussen de haren korte strepen te trekken. Iemand die op zoek is naar een natuurlijk effect, kan ik 100% een potlood aanbevelen. Zeker als je voor het eerst een klein beetje wilt bijtekenen.

Met een poeder creëer je een soort schaduw. Korte dunne streepjes trekken gaat hier wat lastiger mee en bedek je al gauw grotere oppervlakten. Met poeders kun je heel makkelijk een mooi ombre-effect aanbrengen! Vanaf het midden naar het uiteinde gebruik je een donkere tint en vooraan een lichtere tint. Dat gaat prima met de  Rimmel London Brow This Way Eyebrow Kit. Goed doorborstelen is hierna key om het overtollige poeder dat op de haartjes ligt te verwijderen.

Door alleen een gekleurde gel, zoals de Milani Stay Put Brow Color,  te gebruiken creëer je opvallende wenkbrauwen. Gel bevat namelijk ontzettend veel pigment en geven een creamy resultaat. Het voordeel hiervan is, is dat je perfect strakke lijnen hiermee kunt zetten! Daarom worden het vaak gebruikt in combinatie met een poeder of potlood voor een natuurlijk resultaat. Trek bijvoorbeeld een lijntje boven en onder je wenkbrauw en werk deze uit naar het uiteinde. Vul je wenkbrauw in met de poeder en kam het geheel goed door.  Ben je inmiddels een echte pro op het gebied van wenkbrauwen, dan kan jij vast een gel ook aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *