Filter

Merken:
Kleur
Huidtype
Finish
Soort

Oogschaduwbasis

Weergave:

Rooster
Lijst
Weergeven:
Sorteren op:

Oogschaduwbasis & Oogschaduw Primer, de Basis voor je Ooglook

Oogschaduwbasis is onmisbaar voor een langhoudende en intense oogopslag. Veel meiden gebruiken wel oogschaduw, maar geen basis. Oogschaduw en oogpotlood blijven echter veel beter zitten, en de kleur van je oogschaduw komt beter tot zijn recht met oogschaduwbasis. Primer is er in de eerste plaats op gericht om je oog make up langer houdbaar te maken, terwijl oogschaduwbasis daarnaast ook de kleuren intenser maakt. Ook voorkomen deze producten dat je oogschaduw zich in de plooitjes boven je ogen gaat ophopen. Het gaat bij oogschaduwbasis vaak om een neutraal gekleurde crème die niet vettig is. Meestal is de primer kleurloos, maar soms hebben ze een huidkleurig tintje, waardoor rode adertjes op je ooglid netjes verborgen worden. Het is in feite een make up primer, speciaal voor je ogen. Waarom kun je dan geen gewone primer of concealer gebruiken hoor ik je denken. Nu, dergelijke producten zijn vaak te vettig, waardoor je oogschaduw niet goed blijft zitten en kan gaan uitlopen.

Hoe Gebruik je oogschaduw primer?

Oogschaduw primer is heel makkelijk aan te brengen. Een primer of oogschaduwbasis breng je over je dagcrème en/of onder je foundation aan. Dit zorgt ervoor dat je ooglid wat egaler wordt. Als je daarna nog foundation of poeder aanbrengt, zorgt de primer er dus ook voor dat de foundation of poeder beter blijft zitten. Breng een dun laagje van de oogschaduwbasis aan op je ooglid en erboven tot waar je oog make up gaat gebruiken. Het is ook handig om een klein beetje onder je oog aan te brengen, als je bijvoorbeeld een smokey eye of eyeliner onder je oog gaat gebruiken. Gebruik niet te veel van het product, een drupje per oog is echt voldoende. Je kunt de oogschaduw primer aanbrengen met de hand, maar ook een kwastje kan handig zijn. Laat het product goed drogen voordat je verder gaat met je ooglook. Je zult zien, je oog make up blijft de hele dag probleemloos zitten!

Oogschaduwbasis van de Beste Merken

Oogschaduwbasis heb je in vele soorten en van diverse merken. Let er in ieder geval op dat de primer niet vettig is. Bedenk daarnaast of je een gekleurde of juist een neutrale oogschaduwbasis wilt. Een witte oogschaduw primer laat felgekleurde oogschaduw bijvoorbeeld nog feller uit de hoek komen. Bij The Make Up Spot hebben hebben we zowel een basis voor matte als glanzende oogschaduws. Daarnaast hebben we ook de superpopulaire Zoeva Eye Primer die kleuren intenser maakt en zorgt dat ze langer blijven zitten. Met een klein beetje van deze oogschaduwbasis op je oogleden weet je zeker dat je oogschaduw niet vervaagt of in de lijntjes gaat zitten en worden kleuren nog intenser.