Filter

Merken:
Kleur
Teint
Finish
Collectie
Soort

Concealer

Weergave:

Rooster
Lijst
Weergeven:
Sorteren op:

Beste concealer kiezen

Concealer is een make-up product dat oneffenheden, donkere kringen, rode pigmenten en pukkeltjes verbergt. Het is een essentieel onderdeel van je basis make up. Sterker nog; de beste concealer zorgt voor de beste resultaten. Concealer bestaat in een vloeibare vorm, als crème en als concealer stick of pen. Veel meiden gebruiken foundation, maar geen concealer.

 
Er is echter wel een verschil tussen deze twee producten. Concealer gebruik je echt om kleine plekjes, puistjes of gedeeltes van je gezicht te maskeren, terwijl je foundation over je hele gezicht aanbrengt. Moet je nu eerst foundation of eerst concealer aanbrengen onder je makeup? De meningen hierover zijn verdeeld. Het is handig om underyeconcealer die je wallen verbergt over je foundation aan te brengen, omdat je die anders weer uitsmeert wat het effect teniet doet. Groene concealer die je gebruikt om rode vlekjes te verdoezelen kun je juist beter voor je foundation aanbrengen. Het hangt er dus vanaf wat je wilt bereiken en welke concealer je gebruikt.
 

Goede concealer als onmisbare basis

Een goede concealer is eigenlijk de basis voor een egale teint. Ze bestaan in verschillende kleuren, die ieder een eigen functie hebben. Huidkleurige concealers worden vooral gebruikt tegen puistjes en andere oneffenheden. Kies hierbij altijd voor een concealer die matcht met de teint van je huidskleur en de kleur van je foundation. Gekleurde concealers contrasteren juist met de oneffenheid die ze proberen te verbergen:
 

Kleuren concealer

Lichtpaars: zorgt dat je er minder vermoeid uitziet, verdoezelt pigmentvlekjes en bedekt blauwe plekken die een beetje gelig uitgeslagen zijn.
Wit: te gebruiken als highlighter
Groen: neutraliseert roodheid van de huid en donkerrode plekjes/puistjes
Geel: Bedekt wallen/donkere plekken bij een warme huid en verdoezelt blauwe adertjes/blauwe plekken
Donkerroze: Bedekt wallen/donkere plekken bij een koele huidskleur en pept de grauwe huid op
Oranje: bedekt wallen/donkere kringen bij een donkere huidskleur
Lichtroze: verdoezelt wallen/donkere kringen
Bruin: camoufleert bij een donkerbruine huid.
Vaak zit in de undereyeconcealers een soort shimmer die je een wakkere blik geeft en licht reflecteert. Gebruik dit liever niet voor de rest van je gezicht want je gaat er een beetje van glimmen.
 

Concealer Stick, Pen, Crème of toch Vloeibare Concealer?

Concealer stick, pen, crème of vloeibare concealer, wat is de beste concealer voor jou? Een concealer stick is handig om kleine plekjes of puistjes mee aan te stippen. Bedek het plekje en klop het zachtjes in de huid. Als je een foundation op poederbasis gebruikt, zoals minerale poeder, is een poederconcealer de beste keus. De concealer palettes van Make-up Studio en Wet ’n Wild zijn bijvoorbeeld superhandig en toch smeerbaar. Een goede concealer crème werkt eigenlijk altijd goed. Het dekt namelijk prima en is makkelijk aan te brengen. Desgewenst kun je de crème aanlengen met dagcrème om het iets vloeibaarder te maken. MeMeMe Correct & Perfect Concealer Kits bestaan uit een creamy concealer en een transaprante poeder om de concealer mee af te poederen. Vloeibare concealer is minder dekkend, maar wel smeerbaarder. Dit is vooral handig voor een droge huid, zeker als het product hydraterend is. Ga dan bijvoorbeeld voor de Wet ’n Wild CoverAll LiQuid Concealer.
 
Voordat je een concealer kiest is het belangrijk te kijken naar de teint van je huid. Welke kleuren concealer heb ik nodig om oneffenheden of vlekjes te verbergen?
 

De look

Voordat je gaat beginnen met je makeup is het belangrijk dat je huid gereinigd is en dat alle oude makeup resten zijn verdwenen.
Het beste is om een primer als basis te gebruiken voor je gehele gezicht. Deze primer beschermd de huid en zorgt dat deze niet uitdroogt.
Vervolgens afhankelijk van wat jou volgorde is kan je gaan beginnen met je makeup. De oogschaduw breng je meestal als laatste aan.
 
Nu kan je kijken of je verschillende kleuren of puistjes hebt. Bepaal de teint van je huid of de kleur van het te camoufleren gedeelte.
Breng het aan op de huid en kies eventueel om een foundation te gebruiken of voor een poeder om het af te werken.
Je kunt er voor kiezen om nog een highlighter of blush te gebruiken voor een mooie zomerse gloed.
Om je makeup de hele dag goed te laten zitten gebruik je een fixing spray die je over je gezicht sprayt.  
 
 
Ook voor concealer palette, oogschaduw, primer of blush ben je bij TheMakeUpSpot.nl op het juiste adres.